Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překladatelské praktikum 2 (KSR / PP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / PP2 - Překladatelské praktikum 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Překladatelské postupy jsou osvojovány v rámci tematického okruhu ekonomika, finance, banky, jehož terminologii a slovní zásobu student postupně absorbuje. Základní téma je dále členěno na tematické podcelky, a to: Obecné otázky ekonomiky, Banky, finance, Vnitřní a zahraniční obchod.

Získané způsobilosti

Student ovládá terminologii z oblasti ekonomiky, je schopen oboustranného překladu textů s touto tematikou. Ovládá základní překladatelské postupy a techniky, disponuje překladatelskou kompetencí příslušné úrovně.

Literatura

Csiriková, M., Vysloužilová, E.: Translatologická lexikálně gramatická a aktivizující cvičení, UP Olomouc 1998 Vysloužilová, E., Flídrová, H., Machalová, M., Vychodilová, Z.: Cvičebnice překladu pro rusisty I, Politika, Ekonomika, Olomouc 2002 Hrdlička,M.: Translatologický slovník. Praha 1998. překladové a výkladové ekonomické slovníky. VYSLOUŽILOVÁ, Eva, MACHALOVÁ, Milena. 2011. Cvičebnice překladu pro rusisty.

Požadavky

- 2 písemné práce do známky 3 (oboustranný překlad termínů, článků z denního tisku)- vypracování referátů- pravidelná docházka (omluveny jsou 2 absence)