Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překladatelské praktikum 3 (KSR / PP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / PP3 - Překladatelské praktikum 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecné otázky soudnictví. Překlad z ruštiny do češtiny.Obecné otázky soudnictví. Překlad z češtiny do ruštiny.Soudní protokol. Překlad z ruštiny do češtiny.Soudní protokol. Překlad z češtiny do ruštiny.Překlad aktuálních článků z oblasti soudnictví a kriminality: z ruštiny do češtiny a z češtiny do ruštiny.

Získané způsobilosti

Zvýšení translatologické kompetence, nácvik dalších překladatelských postupů a transformací, osvojení lexika spojeného s danou věcnou problematikou.

Literatura

D. Žváček: Úvod do teorie překladu (pro rusisty), Olomouc 1994 D. Žváček: Kapitoly z teorie překladu I (odborný překlad), Olomouc 1995 E.Vysloužilová a kol. Cvičebnice překladatelství a tlumočnictví pro ruštináře. Olomouc 1994. M. Csiriková, E. Vysloužilová: Translatologická lexikálně gramatická a aktivizující cvičení, UP Olomouc 1998 Hrdlička, M.: Translatologický slovník. Praha 1998. překladové a výkladové ekonomické slovníky.

Požadavky

účast na seminářích s maximálním počtem absencí za semestr 2 týdny;plnění zadaných úkolů;úspěšné vykonání písemné zápočtové práce;samostatný překlad 2 str. ruského textu a 2 str. českého textuznalost 1 článku z teorie překladu