Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překlad uměleckého textu 3 (KSR / PUT3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / PUT3 - Překlad uměleckého textu 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Překlad současného uměleckého textu I - prózaPřeklad současného uměleckého textu II - prózaPřeklad současného uměleckého textu III - prózaPřeklad současného uměleckého textu IV - poeziePřeklad současného uměleckého textu V - poeziePřeklad současného uměleckého textu VI - poezieZájemci jsou připravováni k účasti v překladatelské soutěži Jiřího Levého.

Získané způsobilosti

Nadaní studenti získají průpravu k samostatnému tvůrčímu překládání ruské umělecké literatury do češtiny.

Literatura

Kufnerová, Z.:. Čtení o překládání. Jinočany 2009. Kol. autorů:. Tajemná translatologie. Praha 2009. Mounin, G.:. Teoretické problémy překladu. Praha: Karolinum, 1999. Levý, J. Umění překladu. Praha 1998. + vybrané stati ze sborníků Translatologica Pragensia I - V, Praha 1984 - 2003. Levý, J.:. České teorie překladu (Vývoj překladatelských teorií a metod v české literatuře), sv. 1. 2. Praha, 1996. Hečko, B.:. Dobrodružství překladu. Praha, Ivo Železný 2000. Zambor,J.:. Preklad jako umenie. Bratislava 2000. Popovič, A.:. Problemy chudožestvennogo perevoda. Moskva 1980.

Požadavky

Průběžné překládání zadaných uměleckých textů různých druhů a žánrů (důraz na domácí přípravu), aktivní účast v seminářích.Vypracování a obhájení překladu uceleného prozaického (básnického) textu v rozsahu cca 5 NS.