Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rusko-české literární vztahy (KSR / RCLV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / RCLV - Rusko-české literární vztahy, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výběrový přehled osobností (spisovatelé, překladatelé), směrů a tendencí v rusko-českých i česko-ruských nejen literárních vztazích.

Získané způsobilosti

Přehled o rusko-českých a česko-ruských literárních kontaktech v historických souvislostech. Směry, osobnosti, tendence.

Literatura

Jirásek Josef: Rusko a my, Brno 1945-46, Čtvero setkání s ruským realismem, P.1958, Dolanský Julius: Mistři ruského realismu u nás, P.1960, Zahrádka Miroslav, Sovětská literatura a my, P.1981, Malý slovník rusko-českých literárních vztahů, P.1986, Materiály k československo-sovětským literárním vztahům I. a II., Olomouc 1989, Kšicová D. a kol.: Východoslovanské literatury v českém prostředí do vzniku ČSR, Brno 1997, Zahrádka Miroslav: M.Gorkij v ohlasech české kritiky přelomu 19. a 20.století, Olomouc 2001, Zahrádka, M.: Ruská literatura 19.století v kontextu evropských literatur, Olomouc 2005, Slovník rusko-českých literárních vztahů, Ústí nad Orl. 2007. Zahrádka, M. a kol.:. Slovník rusko-českých literárních vztahů. Oftis, Ústí nad Orlicí. 2008.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách, vypracování písemné práce.