Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruské reálie 1 (KSR / RREA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / RREA1 - Ruské reálie 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rusko na mapě světaHranice RFŘeky, oceány, moře, jezeraVelká ruská rovina.Nerosty.Národní stereotypy.Tajemství ruské duše.Pravidla chování v Rusku a etiketa.Ruské pohostinství.Pověry a pořekadla.

Získané způsobilosti

Student získá základní informace o zeměpisné poloze, nerostném bohatství a přírodních pásmech Ruské Federace.

Literatura

Beljanko, O. - Grušina, L.: Russkie s pervogo vzgljada. Moskva, 1994 Stěpanova, L. - Vychodilová, Z.: Zeměpisné a politické reálie současného Ruska. 2. přeprac. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2005 Stěpanova, L. - Vychodilová, Z.: Reálie ruské pravoslavné církve. 2. přeprac. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2003 Tokareva, N.D.: Rossija i russkije. Dubna, 2004 Lotman, J.M.: Besedy o russkoj kuljture. Petrohrad, 1998.

Požadavky

˘ účast na seminářích s maximálním počtem absencí za semestr 2 týdny;˘ plnění zadaných úkolů, eseje;˘ úspěšné vykonání písemné zápočtové práce;˘ odpovědět na otázky a pohovořit na dané téma.