Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Památky UNESCO zemí bývalého Sovětského (KSR / SSPU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / SSPU - Památky UNESCO zemí bývalého Sovětského, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historická centra2. Historicko-architektonické komplexy3. Zámky4. Památky církevního významu5. Posvátná místa6. Středověké vesnice7. Mauzolea8. Skalní památky9. Archeologická naleziště10. Přírodní památky - lesy11. Přírodní památky - jezera12. Přírodní památky - kosy13. Technické památky14. Mistrovská díla ústního a nehmotného dědictví15. Světové dědictví v ohrožení16. Organizace Unesco

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o pokladech Unesco zemí bývalého Sovětského svazu (kromě Ruska) po stránce kulturní, historické, umělecké a přírodní v evropském a světovém kontextu. Bude rovněž seznámen se světovým dědictvím v ohrožení, s významem a strukturou organizace Unesco s důrazem na vztah k České republice a zemím bývalého Sovětského svazu (kromě Ruska).

Literatura

Švankmajer, M. a kol.: . Dějiny Ruska. Praha, LN, 2004. Divy světa. Divy světa. Fascinující stavby a památky od Kolosea k Tádž Mahal. Praha, Knižní klub, 1993. Brocks, M. a kol.: . Monumenty. 213 historických a technických pamětihodností světa. Praha, Fortuna print, 1993. Renouf, N. a kol.: . Moskva a Sankt Petěrburg. Bučovice, RO-TO-M, 2000. Figes, O.: . Natašin tanec. Kulturní historie Ruska. Praha - Plzeň, Pavel Dobrovský ? BETA a Jiří Ševčík, 2004. Anhäuser, U. a kol.: . Nejkrásnější divy světa. Kulturní památky a přírodní ráje naší planety pod záštitou UNESCO 1- 6. Praha, Euromedia Group, 2002. Phillipsová, C. a kol.: . Petrohrad. Praha, Ikar, 2007. Dumpleton, B. a kol.: . Podivuhodný svět. Průvodce přírodními krásami světa. Praha, Reader´s Digest Výběr, 2000. www.unesco.org. www.unesco.org.

Požadavky

75 % účast na přednáškách, zápočtový test.