Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Slovní zásoba v oblasti hosp. sféry (KSR / SZHS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / SZHS - Slovní zásoba v oblasti hosp. sféry, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Aktuální novinové články a odborné statě k problematice: Současná ekonomika Ruska (od perestrojky po dnešek). Česká ekonomika, prognózy dalšího rozvoje. České a ruské banky. Manažeři, jejich výběr, růst, jejich práce. Marketing ve srovnávacím plánu. Sociální sféra jako součást hospodářské sféry. PC, role v životě odborníka.

Získané způsobilosti

Rozšířit teoretické poznatky o specifiku terminologie hospodářské sféry (v rusko-českém srovnávacím plánu). Naučit se vybraným transformacím při oboustranném převodu termínů hospodářské sféry. Vypracování glosáře (s podrobnými jazykovými komentáři) ze zadané oblasti hospodářské sféry. Průběžně: Doplňování a rozšiřování sekundární poznatkové základny.

Literatura

Čechová, M. a kol.: Současná česká stylistika. ISV Praha 2003 Poštolková, B. a kol.: O české terminologii. Academia Praha 1983 Golovin, B.N. - Korbin, R.Ju.: Lingvištičeskije osnovy učenija o terminach. M. Vysšaja škola 1987 Grinev, S.V.: Vvedenije v terminovedenije. M. MGU 2003. Csiriková, M. a kol.: Česko-ruský slovník aktuálních pojmů z oblasti ekonomické, finanční, politické a právní. Praha 1997 Vavrečka, M. a kol.: Česko-ruský slovník pro hospodářskou sféru. Praha 1999 Ruské a české internetové zdroje.

Požadavky

1. úspěšná zápočtová práce (jazykový komentář k vybraným termínům) 2. individuální glosář3. překlad vybraného článku se zpracováním jednoho z jazykových problémů