Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj jazyka 2 (KSR / VYJA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / VYJA2 - Vývoj jazyka 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fonologické a morfologické změny ve vývoji jazyků I, II.Historické pozadí gramatických jevů v současných slovanských jazycích I, II, III.Všestranný rozbor historických textů I, II, III, IV

Získané způsobilosti

V návaznosti na Vývoj jazyka I jsou studenti seznamováni s novější historií všech východoslovanských jazyků a v seminářích podrobně všestranně analyzují texty pocházející z různých historických etap těchto jazyků. Posluchači jsou vedeni k rozvíjení interpretačních dovedností a k samostatnému logickému uvažování za využití všech dosud získaných poznatků z oblasti diachronních lingvistických disciplín.

Literatura

Ivanov, V.V.:. Istoričeskaja grammatika russkogo jazyka. Izd. 3. M. 1990. Janin, V.L.:. Středověký Novgorod v nápisech na březové kůře. Praha 2007 (a ruský originál téhož). Skorochodov, M.S. - Zimková, L.:. Vývoj ruského jazyka. Olomouc 1989. Mrhačová, E.:. Vývoj ruského jazyka. Ostrava 1981. Mrázek, R. - Popova, G.V.:. Historický vývoj ruštiny. Praha 1984. Huňáček, V. - Blahová, E.:. Texty ke studiu vývoje ruského jazyka. Praha 1962.

Požadavky

- aktivní účast na přednáškách i cvičeních,- domácí příprava, rozbor textů,- vykonání zápočtové práce,