Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ukrajinská dramaturgie 2 (KSU / 7UD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSU / 7UD2 - Ukrajinská dramaturgie 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zrod národního ukrajinského divadla2. ?Mladé divadlo? (pozdější Moderní ukrajinské divadlo)3. Realisticko-psychologická škola4. Experimentální divadlo5. Tvůrčí spolek ?Berezil? a jeho vliv ? divadelní knihovna, muzeum a první časopis6. Divadlo na Ukrajině v době nezávislosti7. Významné divadelní spolky Ukrajiny8. Současný repertoár vybraných divadel9. ? 12. lekce zpracování divadelní hry pro české jeviště13. zápočet

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu získá základní přehled o ukrajinském divadle od 2. poloviny 20. století po současnost, bude seznamem s vývojovými trendy v ukrajinské kultuře, získá znalost primární a sekundární literatury.

Literatura

Stefanova, Kalina. Eastern European theatre after the iron curtain. Amsterdam, 2000. Irene Rima Makaryk; Virlana Tkacz. Modernism in Kiev. Toronto, 2010. Palamarčuk, Oksana. The Lviv Opera House. Lviv, 2010.

Požadavky

Znalost ukrajinštiny na základní úrovni, znalost základních divadelních a literárních pojmů na úrovni střední školy

Garant

Mgr. Radana Merzová, Ph.D.