Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ukrajinský film 1 (KSU / 7UF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSU / 7UF1 - Ukrajinský film 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Filmy:1.+ 2. lekce: Stíny zapomenutých předků + přednáška o autorovi předlohy3.+ 4. lekce: Holod 33 + vhled do problematiky hladomoru na Ukrajině5. + 6. lekce Son + přednáška o T.H. Ševčenkovi7.+8. lekce: Taka tepla, taka piznja osinj + konfrontace s problematikou emigrace do Kanady9. + 10. lekce: Stolnja + diskuze na téma ukrajinský horor/thriler11. + 12. lekce: Propala Hramota + historicko literární přednáška13. lekce Zápočet

Získané způsobilosti

Seznámení studentů se základními díly ukrajinské kinematografie a spolu s tím i s dějinami a reáliemi Ukrajiny. Přehled tvorby studia Dovženko Films a také mezinárodní spolupráce Ukrajiny s dalšími zeměmi na poli filmovém.

Literatura

Bernard, Jan. Národní kinematografie SSSR. Praha, 1989. Kotljarevskyj, I. Stíny zapomenutých předků. Praha, 1954. T. Ševčenko. T. Ševčenko-Životopis.

Požadavky

aktivní přístup, diskuze, hledání informací, recenze

Garant

Mgr. Radana Merzová, Ph.D.