Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ukrajinský film 2 (KSU / 7UF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSU / 7UF2 - Ukrajinský film 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. + 2. lekce: Taras Bulba + tematika kozáctví3. + 4. lekce: Bohdan Zinovij Chmelnyckyj + konfrontace s kozáctvím a dalšími filmy s touto tematikou, Zaliznja sotnja + historická přednáška o Povstalecké armádě5. + 6. lekce: Kajdaševa simja + literární postava a období Nečuje-Levického7. + 8. lekce: Kaminnyj chrest + přednáška o expresionismu v ukr. literatuře a Vasyl Stefanyk9. + 10. lekce: Oranžová láska + zamyšlení a diskuze na téma hodnoty lásky a peněz11. + 12. lekce: Zachar Berkut + přednáška Ivan Franko a jeho realismus13. lekce zápočet

Získané způsobilosti

Seznámení studentů se základními díly ukrajinské kinematografie a spolu s tím i s dějinami a reáliemi Ukrajiny. Přehled tvorby studia Dovženko Films a také mezinárodní spolupráce Ukrajiny s dalšími zeměmi na poli filmovém.

Literatura

Ivan Nečuj Levyckyj. Kajdaševa simja. Vasyl Stefanyk. Kaminnyj chrest. Ivan Franko. Zachar Berkut.

Požadavky

aktivní přístup, diskuze, hledání informací, recenze

Garant

Mgr. Radana Merzová, Ph.D.