Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ukrajinština v médiích 1 (KSU / 7UM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSU / 7UM1 - Ukrajinština v médiích 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

01. Přehled masmédií na Ukrajině.02. Počítačová informační infrastruktura.03. Ukrajinský jazyk v tisku. Problém dvojjazyčnosti.04. Ukrajinština v televizní, radio a internetové reklamě.05. Základní časopisové a novinové zdroje.06. Krátká hesla a spoty.07. Nadpisy a novinové titulky.08. ? 12.- Tematické výstupy: politika, dějiny, kultura, ekonomika, sport atd.13. Zápočet.

Získané způsobilosti

Poslech mluveného slova, aktuální informace z médií, srovnávání slovanských jazyků na základě poslechu, student porozumí mluvenému slovu a naučí se jej parafrázovat

Literatura

Palamar, L.? Kacavec, H. Mova dilovych paperiv. Kyjiv, 2000. Publicystyka. Masova komunikacija. Media-enciklopedia. Kyjiv, 2007. Ševčuk, S. ? Loboda, T. Ukrajinska mova na ščodeň, na ščomyť. Kyjiv, 2004. Mykhajluk, V. Ukrajinska mova profesijnoho spilkuvannja. Kyjiv, 2005. česko-ukrajinskyj slovnyk u dvoch tomach. Kyjiv, 1998. Kvit, S. Masovi komunikaciji. Kyjiv, 2010. Huc, M. ? Olijnyk, I. ? Juščuk, I. Ukrajinska movav u profesijnomu spilkuvanni. Kyjiv, 2004. Ukrajinsko ? český, česko-ukrajinský slovník. Leda. 2008. LEVÝ, Jiří. Umění překladu. Praha: Panorama, 1983. www.expres.ua. www.meta.ua. www.pravda.com.ua. www.ukrajinci.cz.

Požadavky

Pravidelná příprava na hodiny, krátká prezentace, vykonání písemných úkolů v hodinách, prezence v hodinách, závěrečná prezentace.

Garant

Mgr. Uljana Cholodová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Uljana Cholodová, Ph.D.Mgr. Hana MrázkováMgr. Jasna SkotákováYuliia Zazuliak