Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ukrajinské reálie 1 (KSU / 7UR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSU / 7UR1 - Ukrajinské reálie 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rámcově časové a tematické vymezení probírané látky:1. politicko - administrační zřízení státu2. zeměpisná a ekonomická charakteristika Ukrajiny3. státní a národní symboly4. základní údaje o nejdávnějších dějinách Ukrajiny5. popis historie ukrajinských platidel a kozáckých klenotů6. Legenda o založení Kyjeva7. Kyjevská Rus rozkvět a pád8. Zaporožská Seč9. Ukrajina součástí Ruské a Rakouské říše10. Občanská válka a vznik ZUNR11. Nová ekonomická politika a utvoření SSSR12. Industrializace a znárodňování13. Zápočet

Získané způsobilosti

Studenti získají přehled legendárních i faktických historických mezníků v dějinách Ukrajiny, politických událostí a symbolů.

Literatura

Jefremova, L. Častotnyj kataloh ukrajins´koho pisennoho fol´kloru. Kyjiv, 2009. Krypjakevyč, I. Istorija ukrajins´koji kul´tury. Kyjiv, 2002. Ukrajina - knyha faktiv, za redakcijeju Listratenko, N. V. Charkiv, 2006. Čerepanova,S.O. a kol. Ukrajins´ka kul´tura. Istorija i sučasnist´. Lviv, 1994. Ukrajinska kultura. T.1. Kyjiv, 2000. Malinevská, N. Ukrajinské reálie. Olomouc, 2003. Kovalevs´kyj, O.V. Ukrajins´ki tradyciji. CHarkiv, 2004.

Požadavky

Pravidelná příprava na hodinu, přednesení referátu na zadané téma, zodpovězení otázek s tematikou ukrajinských reálií

Garant

Mgr. Radana Merzová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radana Merzová, Ph.D.