Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk doktorské studium ukrajinštin (KSU / 9CJAZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSU / 9CJAZ - Cizí jazyk doktorské studium ukrajinštin, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

KSO/9CJAZHlavní pojmy studia dynamických procesů v lexikálním systému jazyka.Základní dynamické procesy a vývojové tendence v současné ukrajinštině, jejich příčiny a důsledky.Neologism, neofeminativ, neofeminizace.Jazykový systém, jazyková norma, neofeminativ.Stimulující a omezující činitele neofeminizace.Procesy neofeminizece v ukrajinském a jiných slovanských jazycích (polském, ruském, českém).

Získané způsobilosti

Úspěšně vykonaná zkouška potvrzuje, že doktorand je schopen pracovat s odbornými texty. Nadto může o výsledcích své práce komunikovat na úrovni SERR B2.

Literatura

Další doporučená literatura odpovídá odbornému zaměření doktorandů-polská, ruská, ukrajinská a česká filologie. Vychovanec, I. R. Hramatyka ukrajinskoji movy. Syntaksys. Kol. Současna ukrajinska literaturna mova. Leksyka i frazeolohija.

Požadavky

Doktorandi se připravují k atestacím z cizích jazyků individuálně. Mohou se zapsat do řádných kurzů v rámci pregraduálního prezenčního studia a mají rovněž možnost individuálních konzultací. Informace o specifických požadavcích jednotlivých jazyků - podmínky přípravy, její ukončení, termín a způsob předložení vypracovaných písemných prací, zápis ke zkoušce ve vypsaných termínech.

Garant

doc. Alla Arkhanhelská, DrSc.prof. PhDr. Marie Sobotková, CSc.