Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení gramatická 1 (KSU / JCG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSU / JCG1 - Jazyková cvičení gramatická 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- ukrajinská abeceda- ukrajinština a čeština- základní samohlásky a jejích výslovnost- systém souhlásek- ukrajinský přízvuk- slovní druhy- mluvnické kategorie slovesa- časování sloves- přítomný čas, minulý čas

Získané způsobilosti

Získání přehledu gramatického systému současné ukrajinštiny, mluvnických pravidel.

Literatura

Anderš, J.: Ukrajinština vážně i veselé. Olomouc 2002 Myronova, H.: Praktic?ý kurs ukrajinštiny. Brno 1999 Vinnyc´ka, V. ta in.: Ukrajins´ka mova. Častyna I. Kyjiv 2000 Pljušč, ?.: Sučasna ukrajins´ka literaturna mova. Kyjiv 1994 Ponomariv, ?.: Sučasna ukrajins´ka mova. Kyjiv 2001.

Požadavky

˘ Od studentů se očekává pravidelná příprava na hodiny.Každý se bude muset naučit teoretickou látku a vykonat písemné úkoly. Příprava na hodiny se bude hodnotit během praktických cvičení na hodinách. V závěru kursu studenti napíší závěrečnou písemnou práci.