Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura 20. století 2 (KSU / L202)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSU / L202 - Literatura 20. století 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- emigrantská literatura- generace šedesátníků- V. Stus, Symonenko, Semenko- Fylypovyč- naturalismus- O. Hončar- L. Kostenko- I. Drač- četba textů a pokusy o "moderní" překlad

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s ukrajinským modernismem a postmodernismem, jeho charakterem a nejvýznamnějšími představiteli, naučí se interpretovat prozaické a poetické texty, seznámí se se současnými spisovateli.

Literatura

Hnidan, O.: Istorija ukrajins´koji literatury kinec 19. počatok 20.stolittja. u dvoch knyhach. "Lybidj" Kyjiv 2005; Dončyk, V. Istorija ukrajins´koji literatury 20.stolittja. U dvoch knyhach. Kyjiv 1998; Encyklopedija ukrajinoznavstva dlja školjariv i studentiv. Donec´k 1999; Istorija ukrajins´koji literatury (20. stolittja) častěna 1,2 Kyjiv 1980; Ukrajinska literatura (chrestomatija). Tom2. Doneck 1990.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu v LS˘ ústní prověření znalostí a orientace v ukrajinské literatuře 20. stoletíPodmínky udělení zkoušky v LS˘ zodpovězení teoretické otázky˘ rozbor textu