Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia jazyka (KSU / UVJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSU / UVJ - Úvod do studia jazyka, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

jazykověda - věda o jazyce; vztah lingvistiky k jiným vědámjazyk jako sociální jev; sociolingvistikajazyk, myšlení, vědomí; psycholingvistikajazyk a řeč; textová lingvistikajazyk jako znakový systémfonetický systém jazykasyntaktický systém jazykasémantický systém jazykaklasifikace jazykůhlavní směry a teze strukturalizmu

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti z obecné lingvistiky jako předpokladu pro další hloubkové studium ukrajinštiny a dalších jazyků (hlavně slovanských).

Literatura

Mironova, G., Gazda J.: Úvod do jazykovědy v přehledech a cvičeních. Brno 1995;. odkazy na literaturu na webových stránkáchwww.ukrajinistika.upol.cz.

Požadavky

˘ Od studentů se očekává pravidelná příprava na hodiny. Přednesení referátů v v seminářích.Podmínky udělení zkoušky v ZS˘ zodpovězení dané otázky a ověření přehledu dané tematiky