Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytický seminář (KZU / ASM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / ASM - Analytický seminář, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. obsahová analýza ? teorie a metoda: definování výzkumné metody, teoretických základů obsahové analýzy2. datová struktura a kódovací kniha ? vytvoření datové struktury, definování sledovaných kategorií (relevance, tematická struktura, databáze subjektů, atd.)3. výběr zkoumaných mediálních textů ? výběr relevantního vzorku pro srovnávací kvantitativní výzkum televizního zpravodajství celostátních českých televizí4. kódování a číselníky ? zahájení kódování, doplňování datové struktury a kódovací knihy5. kódování a kompletace dat ? dokončení kódování, validita a reliabilita dat, kontrola dat6. interpretace dat ? vytvoření struktury závěrečného výstupu, tvorba prezentace a interpretace výsledků7. závěrečná zpráva a prezentace výsledků výzkumu8. zápočtový test

Získané způsobilosti

Aplikovat kvalitativní, kvantitativní a komparativní výzkumné metodologie a techniky sběru empirických dat v komunikačním a mediálním výzkumu.

Literatura

Schulz, Winfried; Scherer, Helmut; Hagen, Lutz; Reifová, Irena; Končelík, Jakub. Analýza obsahu mediálních sdělení. Praha, 2004. Karolinum. Trampota, Tomáš; Vojtěchovská, Martina. Metody výzkumu médií. Praha, 2010. Portál. Burešová, Zdenka. Prostor vymezený mrtvým. Vývoj zpravodajství Lidových novin o obětech války v Iráku. In Kultura ? Média ? Komunikace 1/2009: Spektákl, mizející realita a (ne)bezpečí informací. Diskurs(y) o diskursu. Olomouc, 2009. UP v Olomouci.

Požadavky

Zápočet:Aktivní podíl studenta na kvantitativním výzkumu. Včasné plnění zadaných úkolů. Spolupráce na vytvoření metodiky, definování klíčových pojmů výzkumu, kvalitní a přesné kódování analyzovaných mediálních textů.Prokázání teoretických a metodologických znalostí zjišťovaných pomocí zápočtového testu.Účast na seminářích (75 %).Kolokvium:Odevzdání výzkumné zprávy ve formátu Word nebo PowerPoint, osobní prezentace a obhajoba provedeného výzkumu.

Garant

Mgr. Štěpán Sedláček