Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Audiovizuální technika (KZU / AUTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / AUTB - Audiovizuální technika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. Úvod do digitálních záznamových technologiíZákladní principy analogového a digitálního záznamu zvuku a obrazu. Základní pojmy. Historický vývoj záznamových technologií, jejich použitelnost a vzájemná kompatibilita v dnešní době.3. - 4. Zvuková technikaZáznam a reprodukce zvuku, ozvučování místností, výběr vhodných zařízení pro specifické oblasti vzdělávání. Digitalizace a úpravy zvuku na PC. Tvorba zvukových CD i MP3 souborů. Praktické ukázky zařízení a softwaru.5. - 6. Digitální fotografieZáklady práce s digitálním fotoaparátem. Seznámení s přístrojem, jeho funkcemi a ovládáním. Základy kompozice a fotografické teorie. Praktické ukázky přístrojů, ukázky práce s grafickým editorem.Zpracování, úprava a katalogizace fotografií na počítači. Software pro práci s digitálními fotografiemi (Zoner PhotoStudio, IrFanView, AcdSee, Corel PhotoPaint, Adobe PhotoShop...)7. - 8. VideokameryPráce s videokamerou, přehled funkcí a ovládání. Základy kompozice obrazu a tvorby videozáznamů. Výběr vhodné kamery podle specifických požadavků využití v různých oblastech. Základy práce kameramana, práce se světlem. Praktické ukázky techniky od amatérské po profesionální.9. - 10. VideoZpracování a prezentace videozáznamů z nejrůznějších zdrojů (videokamera, záznam z televize, kopie z jiné kazety nebo DVD). Digitalizace obrazu a zpracování videa na PC. Střihová skladba videopořadu, využití triků, titulků a zvuku, tvorba DVD, VideoCD atd. Praktické ukázky, práce s počítačovou videostřižnou. Úvodní seznámení se softwarem pro práci s videem (Pinnacle Studio, Adobe Premiere, Avid Xpress...).10. - 12. MultimédiaShrnutí jednotlivých médií, problematika multimédií jako komplexu technologií. Internetová televize, zvuk a video jako součást www stránek a multimediálních CD ROMů.

Získané způsobilosti

Obeznámenost s produkčními procesy výroby mediálních obsahů v audiovizálních formách a schopnost aplikovat tyto poznatky ve své budoucí profesi.

Literatura

Především manuály k uvedeným programům a nejrůznější příručky základů práce s AV technikou.

Požadavky

- aktivní účast ve výuce- prokázání znalosti základů práce s technikou v intencích náplně kursu

Garant

Mgr. Jiří Vrba