Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obhajoba bakalářské práce (KZU / BCDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / BCDP - Obhajoba bakalářské práce, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obhajoba probíhá veřejně dle předem daného rozpisu. 3 členové komise: vedoucí práce, oponent, předseda komise.Délka obhajoby: 20 minut.Prezentace 8 minutVedoucí a oponent: každý pět minutOtázky: 2 minutyDetaily státnic:1. prezentace (student).Student prezentuje diplomovou práci.Během prezentace student jasně definuje výzkumné téma, vysvětluje metodologii a demonstruje závěry své diplomové práce. Pokud je to vhodné, zapojí do obhajoby otázky/problémy zmíněné v posudcích.2.Posudek oponenta + otázky + odpovědi.a) Oponent shrne svůj posudek - zdůrazní pozitiva a negativa. Zeptá se explicitně na otázky, od studenta se očekává připravená odpověď.b) Posudek vedoucího práce + otázky + odpovědiVedoucí práce shrne svůj posudek - zdůrazní pozitiva a negativa. Zeptá se na některé z otázek, od studenta se očekává připravená odpověď.3. OtázkyStudent odpovídá na otázky ( v daném pořadí)a) oponenta/vedoucího práce c) ostatních členů komise/publika

Získané způsobilosti

Úspěšná obhajoba diplomové práce je předpkladem toho, že student je schopen pracovat nezávisle na zvoleném tématu a vyjádřit své myšlenky ve vymezeném prostoru, ve vyžadované podobě, a jasnou formou.

Literatura

Hall, G. M., & Hořejší, J. (2006). Jak připravit úspěšnou přednášku. Praha: Galén. Mandel, S., & Spal, J. (1993). Jak úspěšně vystupovat: osvědčené techniky ke zvýšení vaší sebejistoty a schopnosti motivovat a přesvědčovat. Praha: Linde. Plamínek, J., & Franc, D. (2012). Komunikace a prezentace: umění mluvit, slyšet a rozumět. Praha: Grada.

Požadavky

Katedra nemá žádné konkrétní požadavky na to, jak má vypadat prezentace (PowerPoint, atd.). Nicméně je na zodpovědnosti studenta si připravit ústní prezentaci tématu, stejně tak se dostatečně připravit na otázky vedoucího práce a oponenta a být schopný reagovat na případné dotazy komise. Součástí hodnocení je i schopnost odpovědět na otázky v posudku i otázky komise.

Garant

prof. PhDr. Stanislav Hubík, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Peter Valček, Ph.D.