Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Editační, prezent. a pedag. dovednosti (KZU / EPPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / EPPD - Editační, prezent. a pedag. dovednosti, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výběr a volba prezentačního a popularizačního média2. Komunikační prostředky používané při prezentaci odborných a vědeckých textů v návaznosti na zvolené médium3. Úprava textu4. Zvuková, obrazová a audiovizuální sdělení a editační principy5. Příprava audiálního a audiovizuálního prezentačního vystoupení

Získané způsobilosti

Kurz naučí posluchače základům editační, prezentační a didaktické dovednosti, zejména úpravě či přípravě dosažených a ověřených vědeckých závěrů do podoby tištěných, obrazových, zvukových a audiovizuálních (televizních) příspěvků, pořadů a reklamních sdělení tak, aby při prezentaci či popularizaci neztratily svoji odbornou hodnotu, přesnost a zachovaly si dostatečnou míru objektivity.

Literatura

Freeman, J. Fotografie v praxi: Rebo Productions, Praha 1998. TOMAN, J. Jak dobře mluvit. Praha: Svoboda, 1973. Řehořek, J. Nová škola am. filmu, Orbis Praha 1970. STRAHL, V. Novinář před mikrofonem. (O mluveném slovu). Praha 1993. Tausk, P. Oborová encyklopedie praktické fotografie, SNTL Praha. Pasch, M., Gardner, T. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině, Portál Praha 1998. Holas, M. Praktikum komunikativních dovedností, HAMU Praha a Ritonel, s.r.o., Ostrava, 2003. Burian, P., Caputo, R. Škola fotografování, National Geographic, Saroma Mag. Praha 2007.

Požadavky

aktivní účast na seminářích

Garant

Mgr. Alexander Mencl