Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronické publikační systémy (KZU / EPSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / EPSB - Elektronické publikační systémy, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie internetové žurnalistiky kde se vzala a proč, kde jsou její začátky v České republice, kdo jsou klíčové osobnosti a klíčová média2. Současnost internetové žurnalistiky v České republice nejdůležitější média, vztahy mezi nimi, vztahy s publikem3. Technické fungování média technika za online redakcí publikační systémy, jejich fungování a zákonitosti4. Procesuální fungování média jak online médium zpracovává obsah, jaké jsou role lidí v něm, jak funguje zpracování textů a dalších médií5. Online médium a jeho vztah s publikem nástroje zpětné vazby a interaktivní obsahové formáty6. Online médium a jeho ekonomika zdroje prostředků, jejich vývoj a trendy. Financování online média a vztahy s ekonomickým okolím

Získané způsobilosti

Student se seznámí s fungováním elektronických publikačních systémů v prostředí internetu.V praktické části předmětu mají možnost si vyzkoušet provoz online redakce po technické procesuální stránce na vlastním, kolektivně řešeném projektu.

Literatura

Dennis, E.E.-Meriil, J.C. Media debates : great issues for the digital age. Dvořáček M., Stuchlík J. Reklama na Internetu. Bell, D.-Kennedy, B.M. The Cybercultures reader. Routledge. London, 2000. ISBN 0-415-18379-0.

Požadavky

zápočet: 3/5 aktivní účast.Písemný test (20 otázek, min. 16 bodů).Kolokvium: prověření znalosti získaných v rámci kursuVýstupem předmětu je vědomostní test a vyhodnocení práce studentů pedagogem.

Garant

PhDr. Vojtěch Bednář