Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk a média (KZU / JMM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / JMM - Jazyk a média, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Globalizace a jednotlivé přístupy k ní, globalizace a současná ekonomická krize, globalizacea prohlubování společenských nerovností, role jazyka při spoluutváření globálníchsocioekonomických struktur a jejich legitimizace2. Historické pozadí utváření moderních evropských národů, národ jako diskurs, transformacenárodních identit v době globalizace a migrace, role mediálních textů při transformacinárodních identit3. Média a tzv. třetí svět, historické utváření diskursu o Latinské Americe a jeho současnéproměny.

Získané způsobilosti

Student získá kompetence dané osnovou kurzu

Literatura

Eriksen, T.H. (2012). Etnicita a nacionalismus: antropologické perspektivy. Praha. Švihlíková, I. (2010). Globalizace a krize. Praha. Fairclough, N. (2006). Language and globalization. London-New York. Gellner, E. (2003). Nacionalismus. Brno. Fairclough, N. (2000). New labour, new language?. London-New York. Barša, P. (2011). Orientálcova vzpoura. Praha. Said, E. (2008). Orientalismus. Západní koncepce orientu. Praha. Barša, P. (1999). Politická teorie multikulturalismu. Brno. Thiessová, A.M. (2007). Vytváření národních identit v Evropě 18. až 20. století. Brno. Escobar, A. (1999). El final del salvaje. Bogotá. Mignolo, W. (2005). La idea de América Latina. Barcelona.

Garant

doc. Peter Valček

Vyučující

Mgr. Radim Zámec, Ph.D.