Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní žurnalitika (KZU / KLZB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / KLZB - Kulturní žurnalitika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. kulturní žurnalistika - vymezení oblasti a pole zájmu; žurnalistika a kultura, užší a širší pojetí kultury, dva významy slova "kulturní", specifika kulturní žurnalistiky, "reflexivní" a "beletristické" texty2. periodika věnovaná dané oblasti (speciální periodika, on-line portály a RTV pořady obecně kulturní, literární, filmové, divadelní, hudební ad., rubriky všeobecných deníků, týdeníků a měsíčníků), rozdíly, struktura témat a žánrů3. hlavní informační zdroje, instituce a organizace (tiskové zprávy, jak získat recenzní výtisk apod.)4. specifika zpracování získaných informací z oblasti (analýza vs. imprese; od tiskové zprávy/press-kitu přes anotaci k recenzi, příp. kritice apod.)5. - 13. tvorba, diskuse a analýza vlastních komunikátů

Získané způsobilosti

Student získá kompetence dané osnovou kurzu

Literatura

Veškeré publikace, oborová periodika a další informační zdroje, které se věnují dané problematice. Veškeré publikace, oborová periodika a další informační zdroje, které se věnují dané problematice.

Požadavky

Požadavky k zápočtuŠest příspěvků na zvolená témata. Příspěvky budou zveřejněny na katederním e-zinu, jeden delší semestrální projekt (může být ve skupině 2-3 studentů) - rozsáhlejší reportáž, analýza určitého periodika/rubriky apod., dle předchozí domluvy s vyučujícím.Kolokvium: rozprava formou obhajoby vypracovaných komunikátů a prověření získaných teoretických znalostí podle tematických okruhů kursu.

Garant

David Kresta