Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační a pedagogické dovednosti (KZU / KNDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / KNDP - Komunikační a pedagogické dovednosti, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Komunikace jako systém2. Komunikační proces a formy komunikace3. Zásady zdravé komunikace, komunikační chyby a zlozvyky4. Náročné komunikační situace5. Komunikační dovednosti při psaní - práce s jazykem, formy a formální úpravy odborných textů, práce s literaturou6. Prezentace textů7. Rétorické dovednosti - kultura jazyka a rétorika8. Odpovídající pedagogické dovednosti - příprava výstupu dle účelu projevu

Získané způsobilosti

Kurz podpoří produktivní práci s jazykem při zpracování popularizačních, administrativních či výukových textů, umožní zvládnout potenciální náročné komunikační situace, což autorům může usnadnit naplnění vlastních komunikačních záměrů.

Literatura

Průcha, J., ed. Pedagogická evaluace: hodnocení vzdělávacích programů, procesů a výsledků. Vyd. 1. V Brně: Masarykova univerzita v Brně, 1996. 166 s. Vybíral, Z. Psychologie komunikace. Praha 2005. Hierhold, E. Rétorika a prezentace, Jak s jistotou prezentovat a působivě přednášet. Praha, Grada, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích

Garant

Mgr. Viktor Jílek, Ph.D.