Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturální studia (KZU / KSKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / KSKM - Kulturální studia, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kulturální studia (předmět a metoda zkoumání)2. Co je to populární kultura?3. Pojem ideologie4. Elitistická kulturní kritika5. Kulturalismus6. Strukturalismus a poststrukturalismus7. Marxismus8. Feminismus9. Postmodernismus

Získané způsobilosti

Student získá kompetence dané osnovou kurzu

Literatura

CARROLL, Noël. A Philosophy of Mass Art. Oxford, 1998. MILNER, Andrew. Contemporary Cultural Studies. London: UCL Press, 1994. WILLIAMS, Arnold. Culture and Society. Harmondsworth: Penguin, 1963. FRANKLIN, Sarah a kol. Off Centre: Feminism and Cultural Studies. London: HarperCollins, 1991. BARKER, Chris. Slovník kulturálních studií. Praha: Portál, 2006. HALL, Stuart a WHANNEL, Paddy. The Popular Arts, London: Hutchinson 1964. FISKE, John. Understanding Popular Culture. London: Unwin Hyman, 1989. Eagleton, Terry. Úvod do literární teorie. Praha, 2005.

Požadavky

Předpokladem pro udělení zápočtu bude kromě účasti na semináři, vypracování referátu na tematicky relevantní text a předložení vyhovující seminární práce na jedno z přednesených témat.Zkouška bude vycházet z tematických okruhů kursu.

Garant

prof. Dr. Wolfgang Müller-Funk

Vyučující

Mgr. Martin Foret, Ph.D.