Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum DTP (KZU / PDTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / PDTB - Praktikum DTP, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Volba obsahu a formy periodika, tištěného média, letáku - individuální prezentace2. Návrh (lay-out) titulní strany a stran následujících - redakční strany, reklamní a inzertní strany, tiráž, volba barvy3. Grafická úprava novinových a časopiseckých stran a její vztah k obsahu - individuální prezentace4. Typografická úprava textů, volba písma, novinové titulky5. Zalamování textu do sloupců, grafická úprava sloupců6. Fotografie, kresby, grafy a tabulka a jejich zakomponování do tiskových stran - individuální prezentace7. Průběžné úpravy stránek, přetahování textu, dodatečná úprava fotografií a grafů8. Sestavování tiskových stran , suplementy a jejich umístění9. Finalizace v DTP a příprava k tisku

Získané způsobilosti

Student si osvojí praktické kompetentce a profesní rutiny disponující ho k samostatné činnosti v dané specializaci a bude připraven na praktickou část státní závěrečné zkoušky.

Literatura

Hyan,J. Digitální fotografie, TH Soft, Praha 1998. Blažej,B. Grafická úprava tiskovin. Praha 1990. Horný,S. Počítačová typografie. Praha, Grada 1997. Kočička,P., Blažek, F. Praktická typografie. Computer Press, Brno 2004. Beran,V. Typografický manuál - učebnice počítačové typografie. Kafka design, Praha 1999.

Požadavky

Zápočet: předpokladem k získání zápočtu je minimální 2/3 účast ve výuce průběžné plnění jednotlivých seminárních úkolů. Zápočtovým výstupem je vlastní návrh tištěného periodika. Vhodným a akceptovatelným řešením je skupinová práce. Kolokvium: obhajoba návrhu tištěného periodika vypracovaného v rámci seminářů.

Garant

Bc. Jaroslav Dufek