Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum online žurnalistiky (KZU / PITB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / PITB - Praktikum online žurnalistiky, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s PHP Nuke. Základní funkce systému2. Topologie systému. PHP/SQL propojení. Instalace systému, uvedení serveru do provozu3. Uživatelé a jejich role. Rozložení definice uživatelů4. Vzhled serveru a jeho konfigurace5. Zadávání textu, článku. Formátování6. Plánování textů, strategie podle zamýšleného typu média7. Práce s anketami. Typy, administrace, archiv anket8. Práce s komentáři Uživatelské komentáře anonymní, registrované. Politiky9. Nastavení uživatelů. Přístup uživatelů k systému, registrace a ověřování10. Diskusní fórum PHPBB. Základy, správa11. Ochranný systém Sentinel. Základy, správa12. Statistiky, sběr dat o návštěvnosti a jejich interpretace13. Nejčastější problémy a jejich řešení, rekapitulace

Získané způsobilosti

Student si osvojí praktické kompetentce a profesní rutiny disponující ho k samostatné činnosti v dané specializaci a bude připraven na praktickou část státní závěrečné zkoušky.

Literatura

Dennis, E.E.-Meriil, J.C. Media debates : great issues for the digital age. Wadsworth, Belmont 2002. Jones, D. PHP-Nuke Garage, Prentice Hall 2005. Bell, D.-Kennedy, B.M. The Cybercultures reader. Routledge. London, 2000. ISBN 0-415-18379-0.Lunenfeld, Peter. The Digital Dialectic : new essays on new media. The MIT Press, Cambridge 2000.

Požadavky

Zápočet: 3/5 účasti. Aktivní účast a podíl na časopisu (webzinu) realizovaném v daném systému. Kolokvium: prověření znalosti získaných v rámci kursu

Garant

Mgr. Martin Nevyjel