Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politická žurnalistika (KZU / PLZB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / PLZB - Politická žurnalistika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojetí politiky, žurnalisté a politici2. Útvary politického zpravodajství a publicistiky3. Struktura a jazyk zprávy, komentáře a rozhovoru na politické téma4. Obsahová analýza aktuálního (zejména předvolebního) politického zpravodajství a publicistiky v MF Dnes, LN, HN a Právu5. Televizní diskuse na politická témata6. - 12. Tvorba, představení a zhodnocení vlastních sdělení na libovolné zvolené téma vztahující se k místní nebo regionální politice a jejím tvůrcům

Získané způsobilosti

Student získá kompetence dané osnovou kurzu

Literatura

Schulz, W. a kol. Analýza obsahu mediálního sdělení. Praha: Karolinum, 2004. ČMEJRKOVÁ, S., HOFFMANNOVÁ, J. Jazyk, média, politika. Praha : Academia, 2003. Bartošek, J.. Zpravodajství a publicistika, FF UP, Olomouc 2001. ANONYMUS. Barvy moci. Praha : Prostor, 1996. Bartošek, J. Jazyk současné české politiky, Olomouc 1993. Vybíral, Z. Lži, polopravdy a pravda v lidské komunikaci. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-812-0.KELLER, J. Politika s ručením omezeným. Praha : Evropský literární klub, 2001. OSVALDOVÁ, B. A KOL. Zpravodajství v médiích. Praha : Karolinum, 2001. viz http://zurnalistika.upol.cz.

Požadavky

viz http://zurnalistika.upol.cz

Garant

Ing. David Macháček