Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy práva (KZU / PRABB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / PRABB - Základy práva, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Právo, jeho struktura a základní pojmy2. Prameny práva3. Právní normy4. Právní vztahy5. Aplikace a interpretace práva6. Základy občanského práva7. Základy obchodního práva8. Základy rodinného práva9. Základy pracovního práva10. Základy trestního práva11. Základy ústavního práva12. Základy správního a finančního práva

Získané způsobilosti

Student získá kompetence dané osnovou kurzu

Literatura

Dostalík, P., Jakešová, P. Úvod do práva, UP Olomouc 2005. Schelle, K. a kol. Základy práva, Eurolex Bohemia, Praha 2004. Svoboda, I. Základy práva I, UP Olomouc 2006. Varvařovský, P. Základy práva: o právu, státě a moci, ASPI Publishing, Praha 2004. Janků, M. a kol. Základy práva pro posluchače neprávnických fakult, C. H. Beck, Praha 2006. Šíma, A., Suk, M. Základy práva pro střední a vyšší odborné školy, C. H. Beck, Praha 2006.

Požadavky

Kolokvium: prověření získaných teoretických znalostí podle tematických okruhů kursu.

Garant

JUDr. Petr Osina, Ph.D.