Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie multikulturalismu (KZU / TMKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / TMKM - Teorie multikulturalismu, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podoby soudobých společnostíVznik multikulturalismuVýznamy multikulturalismu, normativní východiskaMultikulturalismus, etnicita a nacionalismusMultikulturalismus a identitaMultikulturalismus a kulturaMultikulturalismus a religiozitaMultikulturalismus a jazykMultikulturní politikaMultikulturní aplikace a pojetí sociálních věd

Získané způsobilosti

Student se obeznámí s teorií multikulturalismu. Student rozliší jednotlivé ideové přístupy. Student interpretuje východiska multikulturalismu a kriticky zhodnotí jejich dopady. Bude umět vysvětlit praktické aplikace multikulturalismu a jejich důsledky pro sociální praxi.

Literatura

ERIKSEN, T. H. Antropologie multikulturních společností. Praha: Triton, 2007. ISBN 978-80-7254-925-2. Přibáň, J. Jací můžeme být? Podoby demokracie a identity v multikulturní situaci. Praha: Sociologické nakladatelství, 2004. 115 s. ISBN: 80-86429-30-X. Barša, P. Politická teorie multikulturalismu. Brno, 1999. Tylor, Ch. Politika uznání. Multikulturalismus. Praha, 2004. Bělohradský, V. Společnost nevolnosti. Praha: Sociologické nakladatelství, 2007.

Požadavky

Četba odborné literatury v anglickém jazyce v rozsahu 50 ts a v českém jazyce 100 ts, vypracováním eseje 5 ns.

Garant

PhDr. Daniel Topinka, Ph.D.