Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie mediální organizace (KZU / TMOM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / TMOM - Teorie mediální organizace, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Mediální instituce jako součást struktury moderní společnosti a jako součást mediálního systému2. Média jako ekonomické instituce3. Organizace ? symptom modernity, Fungování moderní organizace4. Organizační vlivy na produkci mediálních institucí5. Mediální organizace - organizační struktura, organizační kultura6. Lidé v organizaci, dynamika organizačních vztahů7. Regulace sociálního chování a povaha komunikace v mediální organizaci8. Teorie byrokracie M. Webera9. Klasické řízení ? F. Taylor, Škola lidských vztahů ? E. Mayo a jeho pokračovatelé10. Humanistické přístupy k řízení organizace, H. A. Simon ? teorie omezené racionality11. Strukturálně funkcionální pojetí organizace, T. Parsons, R. K. Merton12. Změny v organizaci moderní společnosti a vliv na vznik a vývoj mediální organizace

Získané způsobilosti

Student získá kompetence dané osnovou kurzu

Literatura

Baker, C. E. Media, Markets, and Democracy. Cambridge University Press, London ? New York 2002, 377 s. Weber, M. Metodologie, sociologie a politika. OIKOYMENH, Praha 1998. Engwall, L. Newspapers as Organizations. Farnborough, Hants: Saxon House, 1978. Bělohlávek, F. Organizační chování. Olomouc: Rubico, 1996. Parsons, T. Studie o sociální stratifikaci. 1. vyd., Praha 1970. Hesmondhalgh, D. The Cultural Industries. Sage, London 2002. McNair, B. (2004): Sociologie žurnalistiky. Praha: Portál.

Požadavky

Aktivní účast v semináři, četba zadaných textů a příprava na semináře, úspěšné zvládnutí ověření znalostí probíraných témat při rozpravě nad týden před konáním kolokvia odevzdanou seminární prací (min. 5 normostran na předem konzultované téma).

Garant

Mgr. Vladislava Závrská