Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Workshop rozhlasové žurnalistiky (KZU / WRTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / WRTB - Workshop rozhlasové žurnalistiky, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zpracování projektu, stanovení harmonogramu jednotlivých etap a konkrétních úkolů pro účastníky workshopu2. preprodukce ? analýza problematiky tématu, sběr materiálu, první verze scénáře3. produkce ? natáčení (rozhovory apod.), finalizace scénáře4. postprodukce ? hrubý sestřih, dotáčky, finální sestřih, export na požadovaný nosič5. odvysílání (poslech) finální verze reportáže, následná diskuze, zhodnocení práce celku i jednotlivých členů týmu

Získané způsobilosti

Student si osvojí praktické kompetentce a profesní rutiny disponující ho k samostatné činnosti v dané specializaci a bude připraven na praktickou část státní závěrečné zkoušky.

Literatura

+ příručky ke střihovému a postprodukčnímu softwaru (SoundForge). Osvaldová, B. Encyklopedie praktické žurnalistiky. Libri, Praha 1999. Müllerová, O. Mluvený text a jeho syntaktická výstavba. Academia, Praha 1994. STRAHL, V. Novinář před mikrofonem. (O mluveném slovu). Praha 1993. Hladká, J. Tvůrčí proces v žurnalistice, Novinář, Ostrava 1986. Maršík, J. Výběrový slovníček termínů slovesné rozhlasové tvorby. Praha SRT 1999. Boyd, A. Zpravodajství v rozhlase a televizi. CNŽ, Praha 1995.

Požadavky

Zápočet: Pro udělení zápočtu musejí studenti seznamovat vyučujícího s projektem v jednotlivých fázích výroby. Vyžaduje se aktivní účast na projektu každého jednotlivce, zvládnutí své role v produkčním týmu, prezentace příspěvku, přítomnost v následné diskuzi.Kolokvium: rozprava formou obhajoby své práce a zdůvodnění tvůrčího postupu

Garant

Ing. Radoslava Kvasničková

Vyučující

Ing. Radoslava Kvasničková