Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Workshop TV žurnalistiky (KZU / WTVB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / WTVB - Workshop TV žurnalistiky, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. rozdělení do skupin, rozdělení rolí v rámci skupin, volba námětu2. preprodukce - proniknutí do zvolené problematiky, sběr materiálu, první verze scénáře3. produkce - natáčení (rozhovory, ilustrační záběry, stand-upy?), další verze scénáře4. postprodukce - technický scénář, hrubý sestřih, dotáčky, synchrony, ozvučení, titulkování, grafika, finální sestřih, export na požadovaný nosič5. promítnutí finální verze reportáže, následná diskuze, zhodnocení práce celku i jednotlivých členů týmu

Získané způsobilosti

Student si osvojí praktické kompetentce a profesní rutiny disponující ho k samostatné činnosti v TV a bude připraven na praktickou část státní závěrečné zkoušky.

Literatura

Beránek, P. Digitální video v praxi. Brno : Unis, 2001. ISBN 80-86097-63-3.Osvaldová, B. Encyklopedie praktické žurnalistiky. Libri, Praha 1999. Kučera, J. Filmová tvorba amatéra. Orbis, Praha 1961. Steine, P. Professional Field Guide for Television News. University of Miami, Florida 1993. Kučera, J. Střihová skladba ve filmu a v televizi. Praha, 1965. Hladká, J. Tvůrčí proces v žurnalistice, Novinář, Ostrava 1986. Prokop, P. Úvod do praxe zpravodajského kameramana. ČT, Praha 1999. Zapletal, P. Video - technika - kamery. Olomouc 1999. Olomouc : Rubico, 1996. ISBN 80-85839-12-1.Boyd, A. Zpravodajství v rozhlase a televizi. CNŽ, Praha 1995.

Požadavky

Zápočet: Pro udělení zápočtu musejí studenti seznamovat vyučujícího s projektem v jednotlivých fázích výroby (předložení všech verzí scénáře v písemné podobě), vyžaduje se aktivní účast na projektu každého jednotlivce, zvládnutí své role v produkčním týmu, prezentace příspěvku na odpovídajícím nosiči (VHS, DVD, miniDV?), přítomnost na projekci a následné diskuzi.Kolokvium: rozprava formou obhajoby své práce a zdůvodnění tvůrčího postupu

Garant

Mgr. Jiří Vrba

Vyučující

Mgr. Jiří Vrba