Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy práva pro vědecké pracovní (KZU / ZPMV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / ZPMV - Základy práva pro vědecké pracovní, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pracovní právo z pohledu vytváření a řízení vědeckých týmů2. Průmyslová práva jako výstupy vědy a výzkumu3. Autorské právo a práva související jako výstupy vědy a výzkumu4. Právní formy podnikání5. Pracovníci vědy a výzkumu versus veřejná správa6. Právní způsoby řešení sporů7. Zdroje informací o aktuálních možnostech získání finančních prostředků pro realizaci projektových záměrů8. Tvorba projektů, příprava žádosti o dotaci, organizace, řízení a ukončení projektu9. Praktická část projektového managementu

Získané způsobilosti

Kurz je zaměřen na osvojení si teoretických znalostí a praktických dovedností v oblasti získávání veřejných prostředků. Účastníci se seznámí s přípravou, organizací a řízením projektu. Připravené budou i praktické činnosti, např. vypracování logického rámce, sestavení finančního plánu, identifikace rizik projektu, vyplňování projektové žádosti a vypracování vlastního projektu ve formátu projektové fiše.

Literatura

Eliáš, K., Bartošíková, M., Pokorná, J., a kol. Kurs obchodního práva. Právnické osoby jako podnikatelé. 5. vydání. C. H. Beck, Praha, 2005. SVOZILOVÁ, A. Projektový management. 1st edition. Praha: Grada Publishing, a.s., c2006. ISBN 80-247-1501-5. Telec, I.-Tůma, P. Přehled práva duševního vlastnictví. 2, Česká právní ochrana. 1. vydání. Doplněk, Brno, 2006. NEWTON, R. Úspěšný projektový manažer. Jak se stát mistrem projektového managementu. Praha: Grada, 2009. Bělina, M. a kol. Zákoník práce. Komentář. 1. vydání. C. H. Beck, Praha, 2008.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích

Garant

Mgr. Tomáš Kocourek, Ph.D.