Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy žurnalistické fotografie (KZU / ZZFB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZU / ZZFB - Základy žurnalistické fotografie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Fotografie jako technický informační systém, klasická analogová a moderní digitální technologie, technické prostředky2. Co je fotografie, co je fotografický obraz, vizuální informace3. Základní postupy realizace fotografických snímků, tématické okruhy4. Kompozice fotografického obrazu, základní kompoziční principy5. Využití "zlatého řezu" ve fotografii, pravidlo třetin, S-linie, kulisovité rozmístění obrazových ploch, kompozice linií6. Zpravodajská, reportážní, dokumentární fotografie, výběr témat a způsoby jejich realizace7. Černobílá a barevná fotografie v novinách, barva v obrazové kompozici8. Fotografický obraz v médiích, informační a estetizující funkce, žánry novinářské fotografie9. Fotografie v žurnalistice, žurnalistická fotografie a text , popisky10. Základní chyby při pořizování a použití fotografií

Získané způsobilosti

Student získá kompetence dané osnovou kurzu

Literatura

Čiljaková,A. Fotožurnalistika I , II. FŽ UK Praha 1975. Frost,L. Kreativní fotografie od A do Z, Computer Press,Brno 2006. Tausk,P. a kol. Praktická fotografie,SNTL,Praha 1973. viz.http://zurnalistika.upol.cz.

Požadavky

viz.http://zurnalistika.upol.cz

Garant

Mgr. Alexander Mencl