Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Recepce literatury ve střední Evropě (NIZ / 2REC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NIZ / 2REC - Recepce literatury ve střední Evropě, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je učen formou e-learningového kurzu v nizozemštině. Po úvodu se postupně změříme na recepci literatury v Německu, Rakousku, Českých zemích, Slovensku, Maďarsku a Polsku.

Získané způsobilosti

Pochopení mechanismů recepce nizozemské a vlámské literatury ve středoevropském kontextu.

Literatura

& Gorp, H. (1993). Lexicon van literaire termen: stromingen en genres ; Theoretische begrippen ; Retorische procédés en stijlfiguren. Groningen: Wolters-Noordhoff. Iser, W. (2009). Jak se dělá teorie. Praha. Groeben, Norbert. (1982). Leserpsychologie: Textverständnis - Texverständlichkeit. Münster: Aschendorff. Jauss, Hans Robert. (1982). Towards an aesthetic of reception. A selection of essays translated by Timothy Bahti. Brighton (Sussex): Harvester Press. Engelbrecht, W. (2005). "Zlaté ostruhy, kapitán Bontekoe, modré pondělkz.. K obrazu nizozemské literatury v Čechách." In: M. Hrála (ed.), Český překlad II (1945-2004). Praha: Univerzita Karlova.

Požadavky

Každotýdenní domácí úkol formou otázek, na ukončení kurzu seminární práce.

Garant

prof. Dr. Wilken Engelbrecht, cand. litt.

Vyučující

prof. Dr. Wilken Engelbrecht, cand. litt.