Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tlumočení ČJ-Niz 1 (NIZ / 3ETC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NIZ / 3ETC1 - Tlumočení ČJ-Niz 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky2. Nácvik jednotlivých druhů tlumočení3. Tlumočení z listu4. Konsekutivní tlumočení5. Simultánní tlumočení6. Praktický trénink dle vybraných témat7. Prohlubování znalostí (teorie + praxe)8. Tlumočený projev (důraz na konsekutivní tlumočení)9. Tlumočený projev (důraz na konsekutivní tlumočení)10. Tlumočený projev (důraz na konsekutivní tlumočení)

Získané způsobilosti

Student se zdokonaluje v jednotlivých tlumočnických dovednostech, osvojuje si konkrétní postupy a metody, které aplikuje při praktickém nácviku.

Literatura

Čeňková, I. a kol. Teorie a didaktika tlumočení I. Praha: Univerzita Karlova , 2001. Krijtová, O. Česko-nizozemská konverzace. Tlumočnická průprava. Praha: SPN , 1978. Slouková, G. Úvod do teorie tlumočení. Praha: SPN , 1984. Hrdlička, M. Translatologický slovník. Praha: JTP , 1998. Janovcová, E. - Hromečková, D. . Audioorální program pro simultánní tlumočení. Praha: SPN , 1987. Čeňková, I. - Hrdlička, M. . Bibliografie českých a slovenských prací o překladu a tlumočení. Praha: JTP , 1995. Lepilová, K. Řečová komunikace verbální a neverbální. Pro tlumočníky a průvodce ve sféře podnikání a cestovního ruchu. Ostrava: Ostravská univerzita , 1998.

Požadavky

1. Průběžná kontrola tlumočnického projevu studenta dle jednotlivých nahrávek 2. Zápočet, který student získává při uspokojivém přetlumočení vybraného zadání (jak konsekutivní, tak simultánní tlumočení)