Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nizozemský a vlámský film 1 (NIZ / 3FLM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NIZ / 3FLM1 - Nizozemský a vlámský film 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na základě praktických ukázek významných filmových děl se studenti seznámí se základní filmařskou terminologií, nejvýznamnějšími režiséry z Nizozemí a Belgie i historií filmové produkce této jazykové oblasti.

Získané způsobilosti

Dobré znalosti z oblasti nizozemské, belgické a světové kinematografie.

Literatura

Alberts, R. e.n. Film in Nederland. Amsterdam/Gent, 2004. Bosma, P. (red.). Filmkunde. Een inleiding. Nijmegen, 1991. www.filmeducatie.nl Płażewski, J. Historia filmu. Warszawa, 2005. Blažková, M. aj. Holandský film : sborník textů k cyklu 27. Letní filmové školy v Uherském Hradišti. 2001. The Low Countries: arts and society in Flanders and the Netherlands. Yearbook. Rekkem. www.cinema.nlBergan, R. Film. Velký ilustrovaný průvodce. Praha, 2008. www.filmkrant.nlMonaco, J. Jak číst film. Svět filmů, médií a multimédií . Praha, 2004.

Požadavky

Předmět je zakončen zápočtem, který má písemnou formu - test.