Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická psychologie (PCH / 91APP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / 91APP - Pedagogická psychologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Téma: Klima školní třídy - psychologické aspekty práce se třídou2. Téma: Podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami ze strany psychologa3. Téma: Nástroje školské integrace.4. Téma: Učitel a stres.Upřesnění: Vypisujeme "kabinetní setkání" studentů předmětu na téma "Souvislosti mého výzkumného projektu s tématy pedagogické psychologie", které proběhne formou diskuse mezi studenty a vyučujícími (doc.Cakirpaloglu a dr. Smékalová). Setkání bude pokračovat přednáškou dr. Smékalové s názvem: "Inkluzivní vzdělávání z pohledu pedagogické psychologie".Termín: 22.4.2015 9.00 - 12.00 (9.00 - 11.00 prezentace studentů 1.ročníku DSP a diskuse, 11.00 - 12.00 přednáška a diskuse)

Získané způsobilosti

- Znalost soudobých koncepcí, jejich psychologických aspektů u vzdělávání, učení a vyučování - Znalost statusu a pozice učitele, jeho obsahu práce, role při řízení třídy - Znalost diagnostických a podpůrných metod a přístupů u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Literatura

Říčan,P. Agresivita a šikana mezi dětmi. Praha: Portál, 1995. Mareš,J.,Křivohlavý,J. Komunikace ve škole. Brno:MU, 1995. Průcha,J. Moderní pedagogika. Praha: Portál, 2011. Thorová,K. Poruchy autistického spektra. Praha: Portál, 2006. Heidbrink, H. Psychologie morálního vývoje. Praha: Portál, 1997. Čáp, J., Mareš, J. Psychologie pro učitele. Praha, 2011. Fontana,D. Psychologie ve školní praxi. Praha: Portál, 2011. Bertrand.Y. Soudobé teorie vzdělávání. Praha: Portál, 1998. Pokorná,V. Teorie a náprava vývojových poruch učení a chování. Praha: Portál, 2001.

Požadavky

Účast na přednáškách, prokázání znalostí, porozumění a dovednosti aplikace získaných poznatků - zkouška.

Garant

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.PhDr. Eleonora Smékalová, Ph.D.doc. PhDr. Zdeněk Vtípil, CSc.