Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management (PCH / 92BPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / 92BPM - Projektový management, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je poskytnout základní poznatky o projektovém řízení, jeho obsahu, rozsahu avyužití v řízení procesů. Naučit studenty uplatňování PM v praxi. Po absolvování by studenti měli znát metody a nástroje PM od definice projektu, plánování, řízení, až po vyhodnocení. Seznámení studentů s počítačovou podporovou MS Project a jejím využitím v praxi.V ZS i LS - Je možné navštěvovat pravidelnou jednosemestrální výuku každý týden vždy v pondělí 15:00 - 16:30, Vodární 6, učebna 215 (přehled témat viz EDIS)Obsahová struktura předmětu:1. Základní pojetí projektů a projektového řízení.2. Organizace zabývající se PM - SPŘ, atd.3. Charakteristické rysy projektů a typické problémy.4. Plánování projektů5. Řízení projektů6. Ukončení projektu a jeho vyhodnocení.7. Řízení rizik8. MS Project, OpenProj aj. jako nástroj projektového managementu.

Získané způsobilosti

Absolvování předmětu projektový management student získá tyto znalosti a dovednosti.Znalosti:- popíše přístupy projektového řízení- definuje projektového řízení (projekt a jeho fáze) a základní metody a nástroje - popíše základní vlastnosti projektového manažera a formy řízení projektuDovednosti:- je schopen sestavit plán projektu s využitím základních metod (LFM, WBS, aj.)- používá SW na podporu plánování a řízení projektů (MS Project, OpenProj, aj.)- je schopen týmové práce (vypracování projektové dokumentace ve skupině)

Literatura

Bendová a kol. Projektové řízení pro začátečníky. VUP, 2012. ISBN 978-80-244-3124-6.Štefánek, R. a kol. Projektové řízení pro začátečníky. Brno: Computer Press, 2011. ISBN 978-80-251-2835-0." Němec,V. Projektový management. PRAHA: Grada Publishing 2003. ISBN 80-247-0392-0. Grada Publishing., 2003. Doležal, J. Projektový management podle IPMA. Praha, 2009. Rosenau,M.D. Řízení projektů. BRNO: Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-218-1.Seitlová a kol. (2015). Základy projektového řízení - vybrané kapitoly. VUP.

Požadavky

Povinné pro splnění:1. Písemné zpracování projektu na dohodnuté téma dle metodického rámce v rozsahu cca 8 normostran A4 (možnost i ve skupině, max 4 osoby). Zpracovaný dokumentace musí být nahrána v systému EDIS min 4 pracovní dny před termínem zkoušky viz IS STAG)2. ZkouškaDobrovolné pro splnění:- prezenční účast ve výuce- konzultace

Garant

PhDr. Klára Seitlová, Ph.D.