Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Disertační seminář 1 (PCH / 95DS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / 95DS1 - Disertační seminář 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář je určen pro studenty 2. ročníků doktorských studijních programů.Uskuteční se vždy na konci letního semestru.Zúčastní se ho členové katedry, zejména členové oborové rady pro klinickou a pedagogickou psychologii, a další doktorandi. Nezbytná je také účast školitele.Student bude nejprve prezentovat dosavadní postup při zpracování své disertační práce a výsledky výzkumu. Zaměří se přitom na různé problémy, nejasnosti a potíže.Na prezentaci bude vyhrazen čas 20 minut.Diskuze se členy katedry a ostatními doktorandy, kteří kriticky zhodnotí aktuální verzi disertace a doporučí další postup.

Získané způsobilosti

Prezentace teoretických i výzkumných poznatků, diskuze o možných metodologických či statistických problémech při sběru a zpracování výzkumných dat.

Literatura

Creswell, J. W., Plano Clark, V. L. Designing and conducting mixed method research. London, 2011. Thompson, B. Foundations of behavioral statistics: An insight-based approach. New York, 2006. Reichel, J. Kapitoly metodologie sociálních výzkumů. Praha, 2009. Miovský, M. Kvalitativní přístup a metody v psychologickém výzkumu. Praha, 2006. Hendl, J. Kvalitativní výzkum. Základní metody a aplikace. Praha, 2005. Hendl, J. Přehled statistických metod zpracování dat. Praha, 2004. Urbánek, T., Denglerová, D., Širůček, J. Psychometrika. Měření v psychologii. Praha, 2011. Patton, M. Q. Qualitative research & evaluation methods. Thousand Oaks, CA, 2002. Babbie, E. The practice of social research. Belmont, CA, 1995. Ferjenčík, J. Úvod do metodologie psychologického výzkumu. Praha, 2000. Surynek, A., Komárková, R., Kašparová, E. Základy sociologického výzkumu. Praha, 2001.

Požadavky

Účast na semináři, připravená prezentace, zřejmý pokrok při zpracování disertační práce.

Garant

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.