Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Disertační seminář 2 (PCH / 95DS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / 95DS2 - Disertační seminář 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář je určen pro studenty 3. ročníků doktorských studijních programů.Proběhne vždy na konci zimního semestru, obvykle v návaznosti na schůzi katedry.Zúčastní se ho členové katedry, zejména členové oborových rad pro klinickou psychologii, a další doktorandi. Nezbytná je také účast školitele.Student bude stručně prezentovat hlavní teoretický a praktický přínos své disertační práce. Zaměří se zejména na výsledky výzkumu, se zaměřením na neočekávaná a rozporná data. Na prezentaci bude vyhrazen čas 20 minut.Rozprava se členy katedry a ostatními doktorandy o výsledcích výzkumu, za které by měly vyplynout náměty na interpretaci získaných údajů i pro kapitolu Diskuze v disertační práci.

Získané způsobilosti

Stručná prezentace hlavního teoretického i praktického přínosu disertační práce. Schopnost interpretovat získané údaje a diskutovat o nich, testovat hypotézy, předkládat náměty na další výzkum.

Literatura

Disman, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha, 2002. Bendová, K. et al. Manuál pro psaní diplomových prací na Katedře psychologie FF UP v Olomouci. Olomouc, 2011. APA. Publication manual of the American psychological association. Washington, DC, 2009. Kranzler, J. H. Statistics for the terrified. Upper Saddle River, NJ, 2007. Jelínek, M., Květon, P., Vobořil, D. Testování v psychologii: teorie odpovědi na položku a počítačové adaptivní testování. Široký, J. Tvoříme a publikujeme odborné texty. Brno, 2011.

Požadavky

Účast na výuce, připravená prezentace, práce krátce před dokončením.

Garant

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.