Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výuka prezenční studium (PCH / 9VYU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / 9VYU - Výuka prezenční studium, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V souvislosti s probíhajícími změnami týkajících se doktorského studijního programu byla pro studenty tohoto programu zařazena vyučovací povinnost.Jako přímou výuku lze uznat výuku studentů denního i kombinovaného studia na Katedře psychologie FF UP v Olomouci, výuku na ostatních katedrách či univerzitách v ČR i zahraničí, přípravné kurzy pro uchazeče o studium psychologie, vzdělávací workshop apod. Výše uvedené možnosti je možné libovolně kombinovat do celkově předepsané výše.

Získané způsobilosti

příprava a realizace výuky

Literatura

Petty Geoffrey. Moderní vyučování. Praha: Portál, 2004. Pasch Marvin a kol. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha: Portál, 2005. Fontana David. Psychologie ve školní praxi. Praha: Portál, 2010.

Požadavky

Odučit povinné penzum vyučovacích hodin (počítáno včetně přípravy). Pro studenty interní formy doktorského studia je výuková povinnost stanovena na 72 hodin za dobu studia. Do celkového počtu odučených hodin je možné rovněž započítat přípravu na tyto hodiny a to v poměru 2 hodiny přípravy na 1 vyučovací hodinu. V případě studentů interní formy studia se tedy jedná o 48 hodin přípravy a 24 hodin přímé výuky.V případě, že se vyskytnou nejasnosti, zda lze danou aktivitu považovat za výuku, student před tím, než jí začne realizovat, kontaktuje garanta předmětu a osobně se s ním domluví.Splnění výukové povinnosti studenti dokládají odevzdáním vyplněného formuláře o vykonané výuce. Tento formulář je k dispozici ke stažení na webových stránkách Katedry psychologie FF UP v Olomouci - www.ff.upol.cz/fileadmin/user_upload/FF-katedry/psychologie/Doktor.st.program/Potvrzeni_o_vykonani_odborne_vyukove_praxe.doc

Garant

PhDr. Marek Kolařík, Ph.D.