Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie a antropologie rodiny (PCH / EAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / EAR - Ekologie a antropologie rodiny, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I.část - výkladová,teoretická Má ještě rodina význam? Rodina jako civilizační problém. Makrosociální vlivy, intervenující do naší práce. Filosofické a ideologické souvislosti. Současný stav a paradoxy rodiny.II.část - aplikovaná hledá odpovědi. Strategie pomoci, ochrany, ale i "sebeobrany" rodiny. Možnosti pro její udržitelný rozvoj. Manželsko-terapeutické zkušenosti.a cesty pro nové adaptivní chování. Nová filosofie a axiologie. Personalistický humanismus jako osobní angažovanost..

Získané způsobilosti

Posluchači by měli porozumět problémům rodiny v situaci postmoderního paradigmatu- Osvojit si komplexní, holistický pohled a přístup k jakékoli problematice.- Získat zájem a především nastartovat vlastní úvahy, nápady, hodnocení souvislostí. - Absolvování kurzu je dobrým filosoficko-psychologickým podkladem pro jakoukoli další práci v oblasti rodiny.

Literatura

Erikson, E.,H.:. Dětství a společnost. Argo. 2000. Trapková L. - Chvála, V.:. Jin a jang rodiny. Portál 2008. Thompson,Michael. Rubbish Tudory.The Creation and Destruction of Value, Oxford 1979. Plzák, M.:. Teorie a praxe manželského soužití. Praha,Portál 2001.

Požadavky

Klasifikace bude založena na těchto podkladech:(1) Prezence (2) Odevzdání a uznání závěrečné klasifikační práce o rozsahu cca 5str (3) Kolokviální "inquiry"- rozhovor nad prací

Garant

doc. PhDr. Vladimír Řehan