Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Forenzní a penit. psychologie (PCH / FPPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / FPPM - Forenzní a penit. psychologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- základní pojmy z penintenciární psychologie- metody forenzní a penitenciární psychologie- psychologie ve výkonu vazby- psychologie ve výkonu trestu odnětí svobody- krizová a speciální oddělení- diagnostika ve výkonu trestu odnětí svobody- historie, vznik a rozvoj forenzní a penitenciární psychologie- problematika a aplikace psychologie v kriminalistické praxi- viktimologie- agrese, agresivita- sociálně psychologické aspekty vazby a výkonu trestu odnětí svobody- práce psychologa ve výkonu vazby- práce psychologa ve výkonu trestu odnětí svobody - diagnostika odsouzených- postpenitenciární psychologická péče

Získané způsobilosti

komptence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Čírtková, L., Červinka. Forézní psychologie. Praha, Suport, 1994. Čírtková, L. Kriminální psychologie. Praha, EUROUNION, 1998. Černíková, V., Makariusová, V. Úvod do penologie. Praha, SPI Most, 1997. Mezník, J. a kol. Základy penologie. Brno, MU, 1996.

Požadavky

seminární práce, zkouška

Garant

PhDr. Jiří Popelka

Vyučující

PhDr. Jiří PopelkaPhDr. Jiří Popelka