Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inženýrská psychologie (PCH / INGM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / INGM - Inženýrská psychologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky Inženýrské psychologie / Human Factors2. Systém člověk-stroj a metody v inženýrské psychologii3. Vnímání a pozornost v návrhu system4. Paměť a zátěž v návrhu system5. Povědomí o situaci a rozhodovací proces v návrhu system6. Zobrazování a kódování informací7. Vizuální zpracování informací8. Text, grafika, symboly a jiné kódy9. Dynamické vizuální displeje10. Ostatní (nevizuální) displeje11. Automatické systémy12. Ovládací prvky13. Návrh ovládacích prvků14. Proces návrhu systému zaměřený na člověka15. Práce v týmu

Získané způsobilosti

Studenti budou rozumět základním vztahům mezi lidskými psychologickými funkcemi a procesy (zejména zpracováním informací) a návrhem systému a budou schopni tyto znalosti aplikovat při uplatňování návrhu systému zaměřeného na člověka.

Literatura

Wickens, C.D, Lee, J.D., Gordon-Becker, S.. Introduction to Human Factors Engineering (2nd edition), Prentice Hall, 2004.

Požadavky

Základní orientace v obecné psychologii (zejména kognitivní psychologii), metodách výzkumu, metodách sběru dat, statistice a psychometrii.

Garant

Mgr. Jiří Vašek

Vyučující

Mgr. Jiří Vašek