Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní psychologie (PCH / INP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / INP - Interkulturní psychologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení oboru, literatury, aplikačních oblastí a pojmů interkulturní psychologie2. Přehled základních oblastí výzkumů3. Psychologická problematika migrace4. Psychologická specifika práce s žadateli o azyl5. Předpoklady pro práci v interkulturním prostředí6. Vybrané techniky pro práci s interkulturním týmem7. Národní kultury8. Vedení interkulturního týmu a zkušenosti s globálním obchodem9. Výzkum s dětmi z odlišného sociokulturního prostředí10. Kulturně podmíněná psychopatologie11. Přechodové rituály

Získané způsobilosti

Orientace v základních konceptech a výzkumech Interkulturní psychologie. Schopnost aplikace výzkumných zjištění. Základní poznatky o interkulturním tréninku.

Literatura

Morgensternová, M., Šulová, L. ). Interkultruní psychologie.Rozvoj interkulturní senzitivity. Praha: Karolinum., 2007. Berry, J.W., Poortinga, Y.H., Segall, M.H., Dasen, P.R. (2002). Cross-Cultural Psychology. Research and Applications. 2nd ed. Cambridge. Průcha, J. Interkulturní psychologie. Praha, 2004. ISBN 80-7178-885-6.Heller, D., Sobotková, I., Šturma, J. (eds.). Kořeny a vykořenění. PÚ AVČR, ČMPS a Katedra psychologie FF UP., 2002. Hofstede, G., Hofstede, G. J. Kultury a organizace. Software lidské mysli. Praha: Linde. Hewstone, M., Stroebe, W.:. Sociální psychologie. Praha: Portál 2006.

Požadavky

Samostatné zpracování a prezentování charakteristik psychologické práce s některým ze zadaných etnik.

Garant

PhDr. Martin Seitl, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Martin Seitl, Ph.D.PhDr. Martin Seitl, Ph.D.