Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Koučink (PCH / KOUC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / KOUC - Koučink, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základné principy a východiska koučinku - Co je to koučování?2. Typy koučinku a kompetence dle ICF (Mezinárodní federace koučů)3. Základní rozdíly mezi koučinkem a jinými typy manažerského poradenství4. Metoda GROW5. Metoda SMARTER6. Koučovací nástroje- Výsledkový rámec- Metoda 3 židle- Logické úrovně- Metoda - Představte si- Vizualizace- Kolo rovnováhy7. Solution focus coaching8. Další formy koučinku - telekoučink a elektronický koučink9. Logistika a administrativa kouče, budování vlastní koučovací praxe

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti z oblasti koučinku a dovednost vést koučovací rozhovor dle principu GROW.

Literatura

Gallwey, W. T. Inner game pro manažery: tajemství vysoké pracovní výkonnosti. Praha: Management Press, 2010. ISBN 978-80-7261-213-0.Whitmore, J. Koučování. Rozvoj osobnosti a zvyšování výkonnosti. Praha, 2010.

Požadavky

Ověření získaných znalostí: Získané znalosti jsou ověřeny kolektivní ústní zkouškou zaměřenou na znalosti.Ověření získaných dovedností: Demonstrace ukázkového koučovacího rozhovoru v závěrečných hodinách výuky. Demonstraci hodnotí vyučující a další studenti. Následuje poskytnutí zpětné vazby.

Garant

PhDr. Matúš Šucha, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Matúš Šucha, Ph.D.PhDr. Matúš Šucha, Ph.D.