Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie - výzkumná praktika (PCH / MVPCN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PCH / MVPCN - Metodologie - výzkumná praktika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata projektů zašle dr. Dolejš, po uzavření stagu přihlášeným studentům.Prezentace na dobu 20-30 minut.Obsah powerpointové prezentace:Název projektuCíle výzkumného projektu a hypotézy,výzkumné otázkyMetodika výzkumu - kvalitativní a kvantitativní psychodiagnostické nástrojeZkoumaná populace a výběrový soubor - popisStatistické, technické zpracování získaných datFinanční náklady na realizaci projektuČasový harmonogramEtika výzkumuMožná rizika o problémy během výzkumu a také způsoby jejich řešeníZávěry a výstupy výzkumného projektuZákladní literatura

Získané způsobilosti

Znalost kvalitativní a kvantitativní metodologie - metody, design, etapy výzkumu, zpracování dat atd.

Literatura

Miovský, M. Kvalitativní přístup a metody v psychologickém výzkumu. Praha, 2006. ISBN 80-247-1362-4.Hendl, J. Kvalitativní výzkum. Praha, 2005. ISBN 978-80-7367-485-4.Strauss, A., Corbinová, J. Základy kvalitativního výzkumu. Boskovice, 1999.

Požadavky

Požadavky na studenta:a) 100% účast na blokub) příprava podkladů a powerpoint prezentací - plán výzkumného projektu na zakázku a plán výzkumného projektu k mgr diplomové prácic) prezentování prezentace před kolegy - 20-30 minut.Témata prezentací budou rozeslány dr. Dolejšem po ukončení zápisu do stagu.

Garant

PhDr. Martin Dolejš, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Martin Dolejš, Ph.D.